Danslessen

AANBOD DANSLESSEN

Kleuterdans 1

  • Voor de lieve schatten van de 1e kleuterklas

Welkom bij de kleuterdansles voor kleuters van de 1e kleuterklas! In deze les staat plezier, beweging en creativiteit centraal. Het doel is om de kleuters op een speelse en interactieve manier kennis te laten maken met dans en hun motorische vaardigheden te ontwikkelen.

  1. Kennismaking en opwarmen: We beginnen de les met een korte kennismakingssessie, waarbij de kleuters zichzelf kunnen voorstellen en elkaar leren kennen. Vervolgens doen we een leuke opwarmingsoefening om hun spieren warm te maken en hun energie op te wekken.

  2. Dansen op muziek: We gebruiken vrolijke, kindvriendelijke muziek om de kleuters te laten bewegen op het ritme. Eenvoudige dansbewegingen worden voorgedaan, zoals klappen, stampen, draaien, zwaaien met de armen, en huppelen. Hierbij stimuleren we hun gevoel voor ritme en leren we hen luisteren naar de muziek.

  3. Thematische dansjes: Om het leuk en boeiend te houden, introduceren we thematische dansjes. Bijvoorbeeld, we kunnen een dansje doen over dieren, waarbij de kleuters bewegen als kruipende slangen, springende kangoeroes en fladderende vogels. Of we kunnen een zeemeerminnen- of superheldendansje doen, waarbij de kleuters hun verbeeldingskracht gebruiken.

  4. Gebruik van attributen: Soms voegen we leuke attributen toe, zoals kleurrijke sjaals, linten of hoepels, om de danservaring te verrijken. De kleuters kunnen deze attributen gebruiken om mee te zwaaien, te draaien of te bewegen op een unieke manier.

  5. Vrij dansen en improvisatie: Op een bepaald moment van de les krijgen de kleuters de vrijheid om hun eigen dansbewegingen te bedenken. Ze kunnen hun creativiteit de vrije loop laten en hun eigen dans creëren, terwijl ze gestimuleerd worden om hun lichaam en emoties uit te drukken.

  6. Afsluiting: We sluiten de les af met een rustige activiteit, zoals een korte ontspanningsoefening of een rustig dansje om de hartslag weer te verlagen. Daarna geven we de kleuters de kans om te delen wat ze leuk vonden aan de les.

Belangrijk in deze dansles is dat we een positieve en ondersteunende omgeving creëren, waarin alle kleuters zich vrij voelen om te bewegen en zichzelf te zijn. Dansen op jonge leeftijd helpt niet alleen bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden, maar het bevordert ook het zelfvertrouwen, de sociale interactie en het plezier in bewegen.