Danslessen

AANBOD DANSLESSEN

Kleuterdans 2

  • Voor de stoere kindjes van de 2e kleuterklas

Welkom bij de kleuterdansles voor kleuters van de 2e kleuterklas! Deze dansles is speciaal ontworpen om de kleintjes te laten genieten van beweging, creativiteit en plezier door middel van eenvoudige en leuke dansbewegingen. Het hoofddoel is om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen, hun verbeeldingskracht te stimuleren en hun sociale interactie te bevorderen.

Warm-up: We beginnen de les altijd met een vrolijke en energieke warming-up. De kinderen doen verschillende lichte strek- en rekoefeningen om hun spieren op te warmen en zich voor te bereiden op de dansactiviteiten.

Dansbewegingen: Tijdens het dansgedeelte leren de kleuters eenvoudige en speelse dansbewegingen op vrolijke muziek. Denk aan basisbewegingen zoals huppelen, springen, draaien, klappen en zwaaien met hun armen. We gebruiken muziek die aansluit bij hun leeftijd en die hen stimuleert om hun lichaam op een leuke manier te bewegen.

Dansspelletjes: Om de kleuters betrokken en geïnteresseerd te houden, introduceren we leuke dansspelletjes. Dit kunnen activiteiten zijn zoals “Bevriesdans” waarbij ze dansen op de muziek en moeten stoppen wanneer de muziek stopt, of “Simon Says” met dansbewegingen in plaats van normale instructies.

Verhaaldansen: Tijdens deze les kunnen we ook verhaaldansen integreren. We vertellen een eenvoudig verhaal en laten de kleuters de bewegingen nadoen die bij het verhaal passen. Bijvoorbeeld, als het verhaal zich in het bos afspeelt, kunnen ze als bomen zwaaien, als dieren bewegen, etc.

Dansvrijheid: Het is ook belangrijk om wat vrije dansmomenten toe te voegen, waarbij de kleuters hun eigen bewegingen kunnen verzinnen en zich vrij kunnen uiten. Dit bevordert hun creativiteit en zelfexpressie.

Cooling-down: Net zoals we begonnen met een warming-up, sluiten we de les af met een rustige cooling-down. De kleuters doen ontspannende bewegingen en ademhalingsoefeningen om weer tot rust te komen na de actieve dansles.

Afsluiting: Aan het einde van de les zetten we de deur open en kunnen de mama’s en papa’s kijken naar een afsluitend dansmoment. Dit kan een kort dansje zijn dat ze tijdens de les hebben geleerd.

Deze kleuterdansles is bedoeld om een positieve ervaring te bieden waarbij plezier en beweging centraal staan. Het stimuleert ook hun coördinatie, ritmegevoel en sociaal gedrag door te leren dansen met anderen. Het belangrijkste is dat de kleuters zich gelukkig en zelfverzekerd voelen terwijl ze dansen!