Danslessen

AANBOD DANSLESSEN

Kleuterdans 3

  • Voor de grootste kleuters van de 3e kleuterklas

Welkom bij de kleuterdansles voor kleuters van de 3e kleuterklas! Deze dansles is speciaal ontworpen om de kleuters te laten kennismaken met de wondere wereld van dans, beweging en creativiteit. Het doel is om plezier te hebben, het zelfvertrouwen te vergroten en de motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Begroeting en opwarmen: De les begint met een vrolijke begroeting waarbij de kleuters elkaar en de docent gedag zeggen. Vervolgens wordt er gestart met een leuke opwarming, waarbij eenvoudige rek- en strekoefeningen worden gedaan om de spieren op te warmen.

Dansen op muziek: Het grootste deel van de les bestaat uit dansen op muziek. De muziek is speels en vrolijk, speciaal uitgekozen voor kleuters. De docent leidt de kleuters door verschillende dansbewegingen en -spelletjes, zoals springen, draaien, klappen, huppelen en zwaaien met armen en benen. De nadruk ligt op plezier maken en het stimuleren van de verbeeldingskracht.

Thema’s en verhalen: Om de kleuters meer betrokken te laten zijn bij de dansles, kunnen thema’s en verhalen worden gebruikt. Bijvoorbeeld, dansen als vlinders in een bloemenveld, als dieren in het wild of als zeemeerminnen in de oceaan. De kleuters worden aangemoedigd om hun creativiteit te gebruiken en zelf ook ideeën aan te dragen.

Dansspelletjes: Tijdens de les kunnen ook dansspelletjes worden geïntegreerd, zoals “bevriesdans” waarbij de kleuters moeten stoppen met bewegen wanneer de muziek stopt, of een “dansparcours” waarbij ze verschillende obstakels moeten overwinnen terwijl ze dansen.

Afsluiting: Aan het einde van de les komt iedereen samen om af te sluiten. Er wordt meestal even gezeten om samen te ontspannen en ademhalingsoefeningen te doen. De kleuters kunnen dan ook iets vertellen over wat ze leuk vonden aan de les. Daarna wordt iedereen bedankt voor hun deelname en krijgen ze een applaus voor hun inzet.

Kleuterdanslessen zijn bedoeld om een positieve ervaring te bieden waarbij kleuters zich vrij kunnen uitdrukken en hun verbeelding kunnen gebruiken. Het belangrijkste is dat ze plezier hebben en zich op hun gemak voelen tijdens de les!