Danslessen

AANBOD DANSLESSEN

Peuterdans

  • Voor peutertjes (vanaf 2 jaar) en kleutertjes (instapklas) 
    Dansen samen met je peuter

     

Welkom bij onze peuterdansles voor kinderen van 2 tot 3 jaar, waar ouders van harte welkom zijn om samen met hun kleintjes deel te nemen aan het plezier! Ons doel is om een vrolijke en stimulerende omgeving te bieden waarin peuters hun creativiteit kunnen uiten, hun motorische vaardigheden kunnen ontwikkelen en hun zelfvertrouwen kunnen vergroten.

Locatie en opzet van de les: De peuterdansles vindt plaats in een ruime  danszaal zodat jonge kinderen vrij kunnen bewegen.
De les duurt 45 minuten, omdat de aandachtsspanne van peuters nog beperkt is. Dit zorgt ervoor dat ze betrokken blijven en het meeste uit de les halen.

Begroeting en opwarming: We beginnen de les met een warm welkom voor alle peuters en ouders. De peuterdansjuffen maken contact met elk kind en proberen een vertrouwensband op te bouwen. We starten met een vrolijke opwarming waarbij we zwaaien, springen, draaien en klappen om het lichaam op te warmen en de peuters enthousiast te maken voor de komende activiteiten.

Muziek en ritme: Muziek is een essentieel onderdeel van de peuterdansles. We spelen verschillende soorten muziek, variërend van vrolijke kinderliedjes tot melodieuze deuntjes. De peuters kunnen zo experimenteren met beweging en ritme.

Verhalen en thema’s: De peuterdansles zijn thematisch opgebouwd om de verbeeldingskracht van de kinderen te stimuleren. Elke week draait rond een ander thema. De peuterdansleraar kan korte verhalen vertellen of eenvoudige scenario’s bedenken om de dansactiviteiten te begeleiden. Bijvoorbeeld dansen als vlinders in een bloemenveld of als kleine visjes in de oceaan. Dit helpt de peuters om zich in te leven en de bewegingen te associëren met een verhaal.

Props en accessoires: Om de dansles nog interessanter te maken, kunnen er verschillende rekwisieten en accessoires worden gebruikt. Denk aan gekleurde linten, ballonnen, zachte balletjes, een parachute of zelfs speelgoeddieren. Deze items moedigen de peuters aan om hun verbeelding te gebruiken en creatieve bewegingen te maken.

Samen dansen met ouders: Tijdens de les worden ouders aangemoedigd om actief deel te nemen aan de dansactiviteiten. Ouders kunnen als voorbeeld dienen voor hun kinderen en hen aanmoedigen om mee te doen. Dit helpt ook bij het opbouwen van een hechtere band tussen ouder en kind, terwijl ze samen plezier beleven.

Cooling-down en afsluiting: Na een energieke danssessie is een rustige cooling-down belangrijk. We nemen de tijd om te ontspannen, ademhalingsoefeningen te doen en te strekken. Dit helpt om de hartslag te verlagen en de peuters te kalmeren voordat de les wordt afgesloten.

Afsluitend worden alle peuters beloond met een klein applaus om hun inzet te prijzen en hen aan te moedigen om volgende keer weer mee te doen.

Onze peuterdansles is vooral gericht op het stimuleren van de natuurlijke creativiteit van de kinderen, het bevorderen van hun lichamelijke ontwikkeling en het delen van een leuke ervaring met ouders en leeftijdsgenootjes. We hopen dat iedereen met een grote glimlach de les verlaat en vol energie naar huis gaat!